Wednesday, February 9, 2011

Întrebări frecvente

1. Când se fac release-uri?
Odată pe lună un capitol, în unele luni poate două capitole, poate trei, în alte luni poate zero, depinde dacă am timp.

2. Ce fel de serii o să faci?
Nu m-am decis sigur ce genuri, nu am un gen anume, am să fac manga-uri care mi-au plăcut mie și care le-aș recomanda altora. Segmentul variază.

3. Ai să faci și alte serii înafară de Pokemon Adventures?
Ăăăă da, e adevărat că am început cu Pokemon Adventures dar nu va fi ultima serie.


4. Ai să faci mai multe serii deodată?
Nu! Categoric nu. Nu sunt genul care aleargă după doi iepuri ca să nu prindă niciunul. Întotdeauna am să mă ocup de o singură serie. Fac o serie, iar numai după ce sunt la zi cu ea am să pornesc alta.


5. Ai de gând să faci o echipă?
Nu văd sensul, deja există echipe grozave care sunt puse pe treabă. UN OM nu a fost conceput ca un grup ci ca un produs individual, bineînțeles sunt deschis la orice fel de colaborare cu celelalte grupuri dacă ar deveni interesate persoane de o serie pe care o fac.

6. Aș vrea sa te ajut dar nu sunt afiliat/ă cu un al grup, ce pot să fac?
Unul dintre motivele majore pentru care n-am abordat ideea de grup, nu e pentru ca nu îmi place lucrul în echipă, ci pentru că din cauza ritmului meu de viață nu îmi permit să fac asta decât dacă lucrez în ritmul meu. Cu alte cuvinte dacă cineva ar vrea să lucreze cu mine, nu ar lucra cu mine ci alături de mine în sensul că își va face singur cleaning, typesetting, traducere, (la coperți sau SFX dacă nu se pricepe îi pot da o mână de ajutor). Dacă există oameni care se încadrează în segmentul acesta vor fi primiți cu brațele deschise.

7. În condițiile astea aș putea să lucrez cu tine la o serie?
Depinde de raw, dacă avem raw în avans am putea face un capitol eu, un capitol X, un capitol Y urmând să fie publicate în ordinea cronologică indiferent de când sunt terminate efectiv. Dacă e o serie la care suntem la zi, atunci nu văd cum ar funcționa.

8. Diacritice folosești?
Nu, e prea multă bătaie de cap, eventual am să creez un font special pentru asta dar nu prea curând.


9. De ce durează așa mult  release-urile?
Pentru că după cum am precizat mai am și alte activități respectiv, pentru că adaug și SFX ca să avem o experientă cât mai autentică.


10. O să ai proiectele pe categorii?
Da, completate și on-going, anunț că nu o să am serii care sunt dropped, asta ar însemna muncă irosită, chiar dacă e posibil să fac pauze, sigur voi termina sau voi avea la zi seriile.

11. Accepți sugestii de serii?
Momentan nu, am deja planificate cateva serii care să mă țină ocupat hmmm mult timp hahaha, însă voi cere la un moment dat sugestii. De semenea îmi rezerv dreptul de a nu onora toate eventualele sugestii ci de a selecta.

2 comments: