Saturday, March 26, 2011

Beta is now open



Bonjur tuturor, știu știu am zis că următorul post e ori un sondaj ori release-ul însă s-a întâmplat recent ceva foarte interesant care merită adus la cunoștința voastră. Înainte de toate puțin backstory ca să mă asigur că nu vorbesc limbi străine (oh wait chiar vorbesc limbi străine :)) dar ați înțeles ce am vrut să spun)

Odată cu jocurile lansate în 1996 Nitendo a pus bazele și unui joc de cărți Pokemon, fiind singura franciză care a rezistat până în zilele noastre pentru a valida poziția Nitendo în calitate de companie de cărți de joc. (pentru cine nu știe Nitendo a început ca o companie de carti de joc, ulterior mutându-se pe piața jocurilor video) în America jocul a ajuns prin 1998 iar la noi în România prin 1999. (aproximativ, mi-e lene să calculez)  E puțin impropriu spus „a ajuns la noi” pentru că spre deosebire de Japonia și America de Nord unde cărțile de joc sunt și acum vândute pentru a fi jucate, la noi cărțile se dădeau ca un extra la niște acadele (nu mai țin minte ce erau exact, nimănui nu îi păsa oricum :)))
Ca urmare a acestei metode de comercializare la noi nu a prins jocul pentru ca noi nici nu știam că e un joc (mă rog intuiam dar reguli exacte din părți) din „Collectible card game” de noi se legase numai „Collectible”

Acum că am dat un context revenim pe meleaguri mai recente (gen acum câteva zile) când s-a lansat Pokemon Trading Card Game Online Open Beta, Pokemon Trading Car... (ghaaaaaa nu mai scriu încă odată) TERMENUL este desemnat unui joc online gratis.

Puteți intra să vă înregistrați și să jucați aici: http://www.pokemontcg.com/
Dacă habar n-aveți cum să jucați puteți înăța aici: http://www.pokemon.com/us/trading-cards/how-to-play/demo/ 
sau după ce vă faceți cont puteți intra aici:
http://www.pokemontcg.com/tutorials
primul link e mai interactiv, dar al doilea vă dă și tokens dacă îl faceți.

Deși jocul va fi gratis, ca toate jocurile gratis din zilele noastre va avea funcții premium, se presupune ca „Tokens” vor fi un fel de bani cu care vei putea să îți cumperi cărți în joc în plus de cele trei pachete de carți pe care le primești automat. Iar „Gems” să fie bani premium (care pot fi cumpărați cu bani reali) cu care să poți cumpăra diverse cărți rare, îmbrăcăminte exclusivă premium pentru avatar etc etc.
Fiind în beta jocul (pentru cei nefamiliarizați, când un joc este în beta înseamnă că este dat în folosință însă are funcționalitate redusă fața de versiunea finală pentru că este la început posibil să fie și niște erori, eu n-am întâlnit ce-i drept, „versiune de test”) singurul mod de joc disponibil este Trainer Challenge în care poți alege din trei pachete de joc prestabilite și intra într-un campionat contra calculatorului, pe măsură ce câsțigi meciuri primești Tokens, achievements, și așa mai departe.


Calculatorul e ușor în mare parte, (pot exista părți mai grele) însă îți dă o experientă destul de drăguță în ceea ce privește experimentarea jocului. Evident odată ce o să se adauge patch-uri cu funcții se va putea juca cu prietenii online, construirea propriului pachet de carți, cumpărarea cărților și probabil altele.

Imaginile sunt de pe: http://www.wiinintendo.net/2011/03/24/pokemon-tcg-online-beta-is-live/ Copyright @ The Pokémon Company International ca să nu avem vorbe la proces

Distracție plăcută! :)

No comments:

Post a Comment