Wednesday, February 16, 2011

Cu ce citesc PDF, ZIP, RAR, CBR sau CBZ?

Comic Book Archive, Comic Book RAR sau Comic Book ZIP. Formatul a fost introdus de David Ayton în programul său de citit benzi desenate.

Programul cu care pot fi citite toate formatele de mai sus:
CDisplayEx - poate fi descărcat de aici

Deși în mod normal WinRAR sau WinZip sunt recomandate pentru .RAR sau .ZIP eu nu le voi recomanda, pentru că acestea nu sunt programe de citit în sine, ci programe cu care dezarhivezi conținutul pentru a îl vizualiza cu Windows Picture Viewer sau cine știe mai ce.

În aceași notă subiectivă precizez că ador CDisplayEx, e în opinia mea cel mai bun program de citit comicuri sau manga, e chiar mai bun decât originalul lui David Ayton.Teoretic nu trebuie să vă băteți capul cu el prea mult trebuie doar să știți că F11 e pentru fullscreen iar pentru a ieși din fullscreen evident apasați Esc.

Iată singurele butoane care vă interesează:
Vă încurajez să vă jucați cu ele și să vedeți modul de citire care vă convine cel mai bine. Da funcționează bine merci pe Windows 7.




Iată și setările care le folosesc eu când citesc manga:
La butonul de Zoom e simplu:
Lasați doar Over Width și Over Height, acestea micșorează imaginea să încapă pe ecran dacă este mai mare decât acesta. Under width și Under Height măresc imaginea pentru a fi cât ecranul chiar dacă aceasta este mai mică. (sau ceva de genul, no idea)

Japanese mode, Forward two pages, Backward two pages și Shadow funcionează numai dacă ați dat click pe modul de <două pagini>
Japanese mode facilitează citirea de la dreapta la sânga ca toate mangaurile.
Forward two pages și Backward two pages sunt necesare o să vedeți pentru că în modul de două pagini numai una se schimbă constant, iar prin faptul că sari peste două citești exact cum trebuie în realitate.

Shadow este un efect genial, nu vă povestesc nimic despre el, priviți singuri.

Fără shadow:

Cu shadow:

Decideți singuri care vi se pare mai interesant.
Eu vă recomand CDisplayEx.

No comments:

Post a Comment